www.elektronika.com
ARDIT HACKER
|: POWER by ANDRIT :|

POWER BY : PROXY & .::ANDRIT::. .::INXHNIER .::ELEKTRONIK::. & .::COMPUTER PROGRAMMING::.
.:: KETU JANE TE GJITHA FUNKSIONET E TASTIERES ANDRIT ANDROID *^&1 ::.
ANDRIT - WE ARE SIMPLY THE BEST....!!!!! ? ELEKTRONIKA ? ---> PROUD TO BE ALBANIA <--- <
Picture

Tabela ASCII dhe Përshkrimi

ASCII qëndron për American Standard Code for Information shkëmbimi. Kompjuterat mund të kuptojnë vetëm numrat, kështu që një kodi ASCII është përfaqësimi numerik të një karakter të tillë si 'a' ose '@' ose një veprim të disa lloj. ASCII ishte zhvilluar kohë më parë dhe tani karaktere jo-shtypje përdoren rrallë për qëllimin e tyre origjinale. Më poshtë është tabela e simbol ASCII dhe kjo përfshin përshkrimet e karaktereve të parë 32 jo-shtypje. ASCII ishte projektuar në të vërtetë për t'u përdorur me teletypes dhe kështu përshkrimet janë disi i panjohur. Nëse dikush thotë se ata duan CV tuaj megjithatë në formatin ASCII, e gjithë kjo do të thotë është se ata duan 'thjeshtë' text me asnjë formatim të tilla si tabs, bold ose nënvizuar - format e parë që çdo kompjuter mund ta kuptojnë. Kjo është zakonisht në mënyrë që ata mund lehtë të import file në aplikimet e tyre pa probleme. Notepad.exe krijon ASCII tekst ose në MS Word ju mund të ruaj një skedar 'text vetëm' si

Picture